Search

căutare personalizată

STOP!

luni, 17 mai 2010

Dealul Corbului


Dealul Corbului e unul din cele mai înalte vârfuri din jurul Sighișoarei. Primavara, dacă te uiți spre S-V, în zilele senine se văd Carpații înzăpeziți. În cealaltă direcție (panorama de mai sus) vezi dealurile minunate de dincolo de Târnava, către Șoard și Țopa.
Acum mai bine de 10 ani, prin '98 sau '99, treceam peste Dealul Corbului și, nu foarte departe de unde sunt făcute și pozele panoramei de mai sus, am trecut pe lângă un râs. Puțină lume cred că a văzut sau s-a apropiat la mai puțin de 10 m de un râs sălbatic. Întâlnirea a fost cel puțin interesantă.
Tot în Dealul Corbului îmi amintesc cum mergeam la cules de fragi, în timpul comuniștilor, imediat după ce s-a tăiat pădurea. Iar după aceea țin minte când bunicii ne-au dus într-o mini excursie cu căruța să vedem unde au fost îngropați străbunicii (din partea lui Bunica) și ne-am oprit într-o poieniță și am cules salată sălbatică - asta se întâmpla după un an sau doi de la culesul de fragi...
De cele mai multe ori am urcat sus în deal dinspre Poienile Dăii, pe Părăul Leorii, fără cai, pe jos, pe lângă bazinul de apă. E un urcuș greu, ca pe ''coperișu căsii" cum ziceau Bunicii.
Sus, e frumos, pustiu și mai ales sălbatic. O sălbăticie pierdută în alte părți.
La final, dacă doriți, puteți vedea și alte imagini: Dealul Corbului 1 și Dealul Corbului 2. A doua imagine e spre Șaieș și în ziua respectivă se vedea și Făgărașul... data viitoare trebuie să merg acolo cu o cameră foto mai bună.

3 comentarii:

  1. ai putea sa pui si poze vechi, daca gasesti poze cu aceleasi locuri. Ce zici? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. dar mai sunt pozele de cand au daramat casa bunicii. E una cu un cal, se vede un colt de casa :)care era in unghi.

    RăspundețiȘtergere